توصیه های طلایی مشاوران برای انتخاب رشته کنکور

 

اهمیت انتخاب رشته کنکور سراسری و دانشگاه آزاد بر هیچ داوطلب کنکوری پوشیده نیست. در زمان مهلت سازمان سنجش برای انتخاب رشته تمامی داوطلبان کنکور به دنبال یک انتخاب رشته خوب هستند تا شانس خود را امتحان کنند و مسلما همه داوطلبان مد نظر دارند که بهترین رشته و دانشگاهی که مد نظر دارند را قبول شوند. نکته مهم در زمان انتخاب رشته کنکور سراسری این است که قرار نیست با هر رتبه ای بهترین رشته و دانشگاه را پذیرفته شد.

مسلما رشته و دانشگاه بهتر، رتبه بهتری نیز می خواهد. بنابراین کارنامه های جعلی یا صحبت های دروغین را باور نکنید. مثلا اگر شنیدید فردی با رتبه 20 هزار در سال های قبل پزشکی قبول شده است یا دروغ محض است و یا رتبه کشوری او 20هزار بوده است و در سهمیه های خاص رتبه او مثلا 800 شده است.

خب مسلم است که رتبه 800 پزشکی قبول می شود. توصیه مشاوران برای انتخاب رشته کنکور این است که به بهترین انتخاب رشته آن است که با توجه به رتبه ای که کسب کرده اید؛ بهترین قبولی را داشته باشید. مثلا اگر رتبه شما 2000 شده است و دوست شما رتبه 1800 کسب کرده است؛ قبولی شما که رتبه بدتری داشته اید از قبولی دوست شما بهتر باشد.

 این می شود یک انتخاب رشته خوب و اصولی. بنابراین در این مقاله سعی داریم تا توصیه های مشاوران برای انتخاب رشته کنکور را برای شما بیان کنیم. نکات مهمی که باید در زمان انتخاب رشته به آن توجه کنید تا بهترین نتیجه قبولی را داشته باشید. چرا که انتخاب رشته راه برگشتی ندارد و خطا در فرم انتخاب رشته سازمان سنجش برگشت پذیر نیست.

بهترین انتخاب رشته آن است که در زمان انتشار کارنامه سبز، متوجه شوید که قبولی شما بهترین انتخابی بوده که در 150 انتخاب خود داشته اید. بنابراین مهم ترین توصیه های مشاوران کنکور و انتخاب رشته عبارتند از :

 

1- توجه به کارنامه و رتبه

سازمان سنجش همزمان با اعلام اولیه نتایج آزمون سراسری، کارنامه داوطلبان را نیز منتشر می کند که تراز داوطلب با عنوان نمره کل، رتبه کل کشوری ورتبه در سهمیه داوطلب، حال مناطق باشد یا سهمیه های خاص را منتشر می کند. در کنار این اطلاعات درصد های کسب شده در هر درس، تاثیر معدل در آزمون سراسری و وضعیت مجاز شدن در هر دوره دانشگاهی را نیز نشان می دهد. اولین قدم برای هر داوطلب کنکوری این است که در ابتدا، تحلیل کارنامه کنکور سراسری توسط مشاور با تجربه انجام شود.

 بنابراین اولین توصیه های مشاوران برای انتخاب رشته کنکور توجه به کارنامه و رتبه داوطلب است. بعد از بررسی کارنامه ورتبه ، دوره هایی که داوطلب مجاز به انتخاب رشته نشده است باید از لیست انتخاب ها حذف شود و بر مبنای رتبه داوطلب چیدمان صورت پذیرد. مثلا حتی نوشتن انتخاب خوشبینانه پزشکی تهران برای داوطلبی با رتبه 40 هزار اشتباه محض است.

2- علاقه و شناخت و استعداد

دومین توصیه های مشاوران برای انتخاب رشته سراسری، علاقه و شناخت رشته های دانشگاهی و استعداد است. تا زمانی که این 3 عامل در کنار هم قرار نگیرند؛ متاسفانه نمی توان انتخاب رشته خوبی داشت. نکات مهم و کلیدی این است که داوطلب درابتدا علاقه واقعی خودش را بشناسد. علاقه واقعی یعنی در ناخودآگاه فرد باشد به گونه ای که در 10 سال آینده، از انتخاب خود پشیمان نشود که تنها با تست های معتبر روانشناسی امکان پذیر است و تست MBTI نیز برای این گروه سنی انتخاب رشته اصلا مناسب نیست.

 چرا که علاقه واقعی پایدار است و علاقه ای که ناشی از صحبت های دیگران و تحت تاثیر اطرافیان باشد؛ از بین می رود. نکته مهم و کلیدی بعدی، شناخت رشته های دانشگاهی می باشد. داوطلب باید از آینده هر رشته، بازار کار آن، امکان ادامه تحصیل آن شناخت داشته باشد و از همه مهم تر اینکه رشته های جدید و با آینده درخشان را نیز مد نظر در لیست انتخاب رشته خود داشته باشد; و عامل بعدی استعداد است.

توصیه های مشاوران برای انتخاب رشته کنکور سراسری این است که بدون استعداد وارد هیچ رشته ای نشوید حتی اگر علاقه دارید و بازار کار خوبی دارد. چرا که بدون استعداد موفقیت امکان پذیر نیست و شناخت استعداد نیز با تست های معتبر روانسنجی امکان پذیر است.

 

3- بومی و قطبی گزینی

در زمان انتخاب رشته متاسفانه خیلی از مشاوران از روش های بومی و قطبی گزینی اطلاع ندارند و دانشگاه های خوب و نزدیک شهر داوطلب را از لیست شهرها برای او حذف می کنند چرا که فکر می کنند به رتبه خوبی نیاز دارد و رتبه داوطلب درآن سطح نیست. در صورتی که این موضوع کاملا اشتباه است.

اگر شما در شهر تهران زندگی می کنید بنابراین شهر قزوین در بوم شما است و با اینکه دانشگاه قزوین رتبه علمی بالایی دارد و برای قبولی به خوبی نیاز دارد اما چون در بوم داوطلب است شانس داوطلب آزمون سراسری برای قبولی در دانشگاه قزوین بالاتر از دانشگاه کردستان است.

 با اینکه رتبه علمی دانشگاه کردستان پایین تر است و رتبه بدتری نیاز دارد اما دانشگاه کردستان در بوم داوطلب تهرانی نیست. بنابراین یکی از نکات مهم و کلیدی در زمان انتخاب رشته کنکور این است که که به بومی و قطبی گزینی حتما توجه شود و مشاوری که از این امر مهم اطلاع ندارد؛ اصلا صلاحیت انتخاب رشته ندارد.

4- چیدمان و اولویت بندی

آخرین توصیه های مشاوران برای انتخاب رشته کنکور، توجه به چیدمان و اولویت بندی است. روش بررسی انتخاب رشته داوطلبان توصط نرم افزار سازمان سنجش به این شکل است که از رتبه 1 در هر سهمیه شروع به بررسی می شود و ظرفیت هر رشته برای هر سهمیه مشخص است. از انتخاب اول انتخاب رشته نفر اول بررسی آغاز می شود و هر انتخابی که نفر اول قبول می شد؛ سیستم کار بررسی را قطع می کند.

قبولی داوطلب مشخص می شود و نرم افزار به سراغ نفر دوم می رود. و همین روند تا نفر آخر ادامه پیدا می کند. بنابراین اگر رتبه مثلا 630 در انتخاب دوازدهم خود پذیرفته شود دیگر انتخاب های 12 به بعد او بررسی نمی شود.

 بنابراین باید به گونه ای چیدمان و اولویت بندی خود را انجام دهید که جای پشیمانی باقی نماید. نکات مهم و کلیدی در چیدمان و اولویت بندی انتخاب رشته سراسری و آزاد این است که چک آپ را بدانید. یعنی انتخاب 1و2 با هم مقایسه و بررسی شود سپس انتخاب 3 با انتخاب 1و2 بررسی شود. همین طور تا انتخاب آخر. یعنی وقتی از آخرین انتخاب به سمت اولین انتخاب می آیید حس شما بهتر شود و خوشحال تر باشید.

 

 چیدمان و اولویت بندی انتخاب رشته باید به گونه انجام شود که اگر در انتخاب 21 خود پذیرفته شدید؛ به هیچ عنوان انتخاب 22 را به انتخاب 21 ترجیح ندهید. که چنین انتخاب رشته بی نقصی تنها از یک مشاور حرفه ای و متخصص بر می آید که چک آپ را بداند. و انتخاب رشته را به دست افراد بی تجربه و آموزش دیده ندهد. برای مشاوره با مشاوران متخصص انتخاب رشته آزمون سراسری و استفاده از توصیه های بهترین مشاوره انتخاب رشته می توانید با شماره های02122141820 و 02122142018 و 09207278684 تماس حاصل نمایید و مشاوره دریافت نمایید.